Welkom bij Amnestygroep Amstelveen


De Amnestygroep Amstelveen stopt met zijn activiteiten

Onze Amnestygroep bestaat in december 43 jaar en sommige van onze groepsleden draaien al tientallen jaren mee. Toch hebben we nu moeten besluiten om ingaande 1 januari 2019 met onze activiteiten te stoppen. De groep is te klein en te kwetsbaar geworden. In de loop der jaren zijn er wel leden afgevallen, maar instroom van nieuwe leden bleef helaas uit. Wij geloven in de missie van Amnesty en wij vinden de bescherming van mensenrechten van vitaal belang, dus u begrijpt dat wij niet dan met pijn in het hart tot onze beslissing zijn gekomen.

Wij zullen uiteraard wel als privé personen door blijven gaan om ons in te zetten voor het werk van Amnesty, maar niet meer als groep.

Wij bedanken iedereen die zich in de afgelopen jaren samen met ons sterk heeft gemaakt voor Amnesty en wij hopen dat u net als wij op individuele basis daarmee door zult gaan.

Deze website blijft nog in de lucht tot op 8 mei 2019 het abonnement afloopt. De informatie op de site wordt beperkt en wordt niet meer geactualiseerd.pijltje 10 december actie - Write for Rights

Als je mee wilt schrijven, klik hier voor alle informatie op de website van Amnesty.

Deze actie werd in het verleden aangeduid als de Schrijfmarathon.

 


pijltje
Opbrengst collecte 2018

De collecte heeft dit jaar € 1.211.446,43 opgebracht.


pijltje 1 miljoen acties in 2017

In Nederland verstuurden we meer dan 1 miljoen e-mails, brieven en handtekeningen tegen onrecht.


pijltje DAF Zuid-Amerika: Al enige jaren heeft Amnestygroep Amstelveen het dossier (Digital Action File) onder zich van de Colombiaanse Ingrid Vergara.

https://www.amnesty.nl/sites/default/files/imagecache/groetenlijst-detail/103937_ingrid_vergara_cmovice_.jpg

.
pijltje Stuur een kaartje naar een gevangene
Het is belangrijk om gewetensgevangenen en slachtoffers van marteling een kaartje te sturen om hen te steunen en te bemoedigen. Gevangenen putten daaruit de kracht om te overleven. Voor de groetenlijst zie hieronder.


pijltje Groetenlijst
Klik hier voor de meest recente versie van de groetenlijst. NB de Groetenlijst staat op de pagina met Handleidingen en Materialen van de Amnesty-website. De lijst staat in het rijtje tussen de andere documenten.


pijltje Goed nieuws - Schrijven loont!
Klik hier voor de resultaten en het goede nieuws!

pijltje Kom op voor de slachtoffers van mensenrechtenschendingen; stuur een brief naar de verantwoordelijke autoriteiten Schrijven voor Amnesty kan op twee manieren:

  • U geeft zich op voor de zogenaamde maandbrieven.

  • U doet mee aan het versturen van brieven, die in verschillende kerken in Amstelveen worden aangeboden.

.

.

Amnesty International is een onafhankelijke en onpartijdige organisatie die de naleving van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens nastreeft. Amnesty richt zich daarbij met name op het recht op leven en bescherming tegen marteling, het recht op vrijheid van geweten en meningsuiting en het recht om niet te worden gediscrimineerd. Amnesty International doet onderzoek naar ernstige schendingen van deze rechten en voert actie om die schendingen tegen te gaan en te voorkomen.


.