Welkom bij Amnestygroep Amstelveen


pijltje
Opbrengst jaarlijkse Amnestycollecte in Amstelveen. Er is in 2017 ca. € 7800,- opgehaald.

pijltje Hoe gaat het met de mensen voor wie we schreven tijdens de Schrijfmarathon?

Op 10 december 2016 voerden duizenden Nederlanders actie tegen onrecht tijdens de jaarlijkse Schrijfmarathon. Hoe gaat het nu met de mensen voor wie we toen schreven?

Lees de reacties van Shawkan, Erkin en andere mensen voor wie we schreven.4.6 million actions for Write for Rights!

.

Amnesty supporters around the world outdid themselves this Write for Rights 2016. Together, you wrote an amazing 4,660,774 letters, emails, tweets and much more. Among those messages were words of support that made all the difference to the many whose rights we were writing for.

Click here to read just a few of their personal thankyou notes to you.


pijltje
Su Changlan is op 25 oktober 2017 vrijgekomen, nadat ze haar volledige straf had uitgezeten.

DAF China: Amnestygroep Amstelveen had sinds januari 2016 het dossier (Digital Action File) van Su Changlan onder zijn hoede genomen en voerde actie voor haar.

Korte toelichting:

De Chinese activiste Su Changlan werd op 27 oktober 2014 opgepakt. Ze had op internet steun betuigd aan demonstranten in Hongkong. Zij riskeerde daarmee een gevangenisstraf voor het ‘aanzetten tot gezagsondermijning’.
Hoewel er een officiële aanklacht tegen haar was ingediend, heeft ze meer dan 2 jaar op haar proces moeten wachten, omdat het proces telkens werd uitgesteld. Op 31 maart 2017 is Su Changlan door het Hof in Foshan City veroordeeld tot 3 jaar gevangenisstraf. Dat betekende dat ze nog tot oktober 2017 in de gevangenis moest blijven.pijltje DAF Zuid-Amerika: Al enige jaren heeft Amnestygroep Amstelveen het dossier (Digital Action File) onder zich van de Colombiaanse Ingrid Vergara.

https://www.amnesty.nl/sites/default/files/imagecache/groetenlijst-detail/103937_ingrid_vergara_cmovice_.jpg

.
pijltje Stuur een kaartje naar een gevangene
Het is belangrijk om gewetensgevangenen en slachtoffers van marteling een kaartje te sturen om hen te steunen en te bemoedigen. Gevangenen putten daaruit de kracht om te overleven. Voor de groetenlijst klik hier


pijltje Goed nieuws - Schrijven loont!
Klik hier voor de resultaten en het goede nieuws!

pijltje Kom op voor de slachtoffers van mensenrechtenschendingen; stuur een brief naar de verantwoordelijke autoriteiten Schrijven voor Amnesty kan op twee manieren:

  • U geeft zich op voor de zogenaamde maandbrieven.

  • U doet mee aan het versturen van brieven, die in verschillende kerken in Amstelveen worden aangeboden.

.

.

Amnesty International is een onafhankelijke en onpartijdige organisatie die de naleving van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens nastreeft. Amnesty richt zich daarbij met name op het recht op leven en bescherming tegen marteling, het recht op vrijheid van geweten en meningsuiting en het recht om niet te worden gediscrimineerd. Amnesty International doet onderzoek naar ernstige schendingen van deze rechten en voert actie om die schendingen tegen te gaan en te voorkomen.


.