Welkom bij Amnestygroep Amstelveen


pijltje Collecte

Van 11 t/m 17 maart was de collecteweek van Amnesty.
pijltje Vrouwendag 8 maartactie: Azza Soliman

Azza Soliman uit Egypte komt op voor vrouwen die slachtoffer zijn van marteling, huiselijk geweld of verkrachting. In Egypte is dit voor de autoriteiten een doorn in het oog. Azza is al verschillende keren gearresteerd, ze wordt voortdurend lastiggevallen en door de regering in de gaten gehouden, geïntimideerd en in een kwaad daglicht gesteld. Kranten en televisiezenders bestempelen haar als ‘vijand van het volk’. Nu ligt ze weer onder vuur en kan 15 jaar gevangenisstraf krijgen voor verzonnen aanklachten. Bovendien heeft ze een reisverbod.

De actie

Op en rond 8 maart vragen we aandacht voor het werk van Azza. We verzamelen handtekeningen om de president van Egypte op te roepen alle aanklachten tegen Azza onmiddellijk in te trekken. We sturen ook groetenkaarten naar Azza om deze dappere vrouwen een hart onder de riem te steken.

Meer informatie vindt u op de website van Amnesty via bijgaande link. Amnesty.nl/kom-in-actie
pijltje 1 miljoen acties in 2017

In Nederland verstuurden we meer dan 1 miljoen e-mails, brieven en handtekeningen tegen onrecht.


pijltje Su Changlan is op 25 oktober 2017 vrijgekomen, nadat ze haar volledige straf had uitgezeten.

DAF China: Amnestygroep Amstelveen had sinds januari 2016 het dossier (Digital Action File) van Su Changlan onder zijn hoede genomen en voerde actie voor haar.

Korte toelichting:

De Chinese activiste Su Changlan werd op 27 oktober 2014 opgepakt. Ze had op internet steun betuigd aan demonstranten in Hongkong. Zij riskeerde daarmee een gevangenisstraf voor het ‘aanzetten tot gezagsondermijning’.
Hoewel er een officiële aanklacht tegen haar was ingediend, heeft ze meer dan 2 jaar op haar proces moeten wachten, omdat het proces telkens werd uitgesteld. Op 31 maart 2017 is Su Changlan door het Hof in Foshan City veroordeeld tot 3 jaar gevangenisstraf. Dat betekende dat ze nog tot oktober 2017 in de gevangenis moest blijven.pijltje DAF Zuid-Amerika: Al enige jaren heeft Amnestygroep Amstelveen het dossier (Digital Action File) onder zich van de Colombiaanse Ingrid Vergara.

https://www.amnesty.nl/sites/default/files/imagecache/groetenlijst-detail/103937_ingrid_vergara_cmovice_.jpg

.
pijltje Stuur een kaartje naar een gevangene
Het is belangrijk om gewetensgevangenen en slachtoffers van marteling een kaartje te sturen om hen te steunen en te bemoedigen. Gevangenen putten daaruit de kracht om te overleven. Voor de groetenlijst klik hier


pijltje Goed nieuws - Schrijven loont!
Klik hier voor de resultaten en het goede nieuws!

pijltje Kom op voor de slachtoffers van mensenrechtenschendingen; stuur een brief naar de verantwoordelijke autoriteiten Schrijven voor Amnesty kan op twee manieren:

  • U geeft zich op voor de zogenaamde maandbrieven.

  • U doet mee aan het versturen van brieven, die in verschillende kerken in Amstelveen worden aangeboden.

.

.

Amnesty International is een onafhankelijke en onpartijdige organisatie die de naleving van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens nastreeft. Amnesty richt zich daarbij met name op het recht op leven en bescherming tegen marteling, het recht op vrijheid van geweten en meningsuiting en het recht om niet te worden gediscrimineerd. Amnesty International doet onderzoek naar ernstige schendingen van deze rechten en voert actie om die schendingen tegen te gaan en te voorkomen.


.